Workshop Auto Detailing

Ga je liever zelf aan de slag met je auto? Maar heb je geen of te weinig kennis over auto detailing? Dan is deze workshop auto detailing wat voor jou! Tijdens de workshop leer je alles over machinaal polijsten (absoluut veilig, ook voor beginners) en na de workshop ben je in staat om je hele auto in nieuw staat te brengen!

Tijdens de workshop behandelen we een klein deel van je auto, meestal de motorkap. De workshop bestaat uit de volgende onderdelen: (maar als je andere wensen hebt kan dat natuurlijk ook!)

  • Wassen van de auto met het 2-emmersysteem.
  • Kleien van de motorkap om de lak voor te bereiden op het polijsten.
  • Polijsten van de motorkap, met een dual action polisher (DAP). Een DAP is een zeer veilige polijstmachine, doordat de machine niet alleen roterende maar ook oscillerende bewegingen maakt. Schade maken met de DAP is eigenlijk onmogelijk! Het voordeel van de DAP t.o.v. een roterende machine (rotary) is de veiligheid en er ontstaan geen hologrammen. Tijdens de workshop kun je zelf met de machine aan de slag en leg ik je alles uit over de bewegingssnelheid, de hoeveelheid druk die uitgeoefend moet worden, het maken van testspots en alle andere zaken die bij het machinaal polijsten komen kijken. Ook het reinigen van de pads komt aan bod, een zeer belangrijk onderdeel voor een goed eindresultaat.
  •  Inspecteren van het polijstresultaat met ontvetter (CarPro Eraser of Gyeon Prep).
  • Optioneel: aanbrengen van een glaze. Een glaze is een optionele stap, die vaak gebruikt wordt als het polijstresultaat niet 100% is. Een glaze vult lichte swirls op en zorgt daardoor voor extra glans. Vooral op zwarte of rode lakken kun je het verschil goed zien.
  • Het aanbrengen van een vloeibare wax en vaste wax. Dun aanbrengen is heel belangrijk, zo voorkom je problemen bij het uitpoetsen. Tijdens de workshop laat ik je zien dat je echt maar heel dun hoeft te smeren (bijna onzichtbaar).

Eventueel is het ook mogelijk om een Rupes LHR 15 mark II te proberen. Het voordeel van de Rupes t.o.v. de DAP is de hogere correctiekracht, toch is ook deze machine veilig te gebruiken. De uitslag van de Rupes is 15mm (DAP 8mm). Een nadeel is de relatief hoge prijs voor de machine, voor hobbymatig gebruik is de DAP daarom de meest gekozen machine.

Na deze workshop ben je in staat om de rest van de auto zelf te behandelen. Eventueel is het mogelijk om direct een machine en polijstmiddelen ed. bij mij aan te schaffen, zodat je snel aan de slag kunt (levertijd enkele dagen).

Wil je nog andere dingen leren? Neem dan eens contact met op voor de mogelijkheden.

Neem voor meer informatie contact met mij op Contact

Reageren is niet mogelijk