Hologrammen

Hologrammen komen vaak voor op nieuwe auto’s en auto’s die gepolijst zijn met een Rotary polijstmachine. Maar hoe ontstaan ze nu precies? En, misschien nog wel belangrijker, hoe verwijder je ze? De oplossing vindt u in dit artikel!

Hoe ontstaan de hologrammen op een auto?

Hologrammen worden veroorzaakt door verkeerd gebruik van een Rotary polijstmachine, een Rotary werkt erg snel, maar is veel lastiger te bedienen en zorgt voor een grote warmteontwikkeling. Temperaturen van boven de 50 graden zijn haalbaar met een Rotary. Het goed kunnen finishen met een Rotary vereist veel geduld en kennis. Bovendien haalt een Rotary meer lak weg in dezelfde tijd, voorzichtigheid is hierbij dus geboden.

Veel autobedrijven poetsen de verkochte auto’s “even” met een Rotary, dit zorgt er helaas voor dat u een auto koopt waar hologrammen op zitten. Meestal komen ze pas naar voren na de wasbeurt, ze worden dan verborgen door oliën in het polijstmiddel of wax. Ook worden veel nieuwe auto’s afgeleverd met allerlei defecten, dit is natuurlijk onacceptabel, maar het gebeurd helaas veel. Ook voor een nieuwe auto kan Dieter Carcleaning veel voor u betekenen!

Hoe herken je hologrammen op de auto?

Ziet u witte strepen/banen (in de zon) die meebewegen als u van links naar rechts of van boven naar beneden beweegt? Dan zijn het hologrammen. Op onderstaande foto is het goed te zien. Gelukkig is het wel weer op te lossen, de oplossing wordt beschreven in de volgende alinea.

Hologrammen auto verwijderen

Als u dit aantreft is het tijd om contact met mij op te nemen 😉 (foto Autogeekonline)

Hoe verwijder je de hologrammen?

Hologrammen kunnen verwijdert worden door de auto te polijsten met een lichte combinatie, met behulp van een DA polijstmachine worden de hologrammen verwijdert. De machine heeft een uitslag van 8mm, hierdoor veroorzaakt deze machine geen lakdefecten en geeft deze machine een prachtige, strakke finish/glans. Dieter Carcleaning maakt gebruik van een DA machine, u bent bij mij dus verzekerd van een strak eindresultaat!

  • Vond u dit interessant? Deel dan deze pagina of like mijn Facebook pagina voor meer handige informatie over auto detailing.

Neem contact op met Dieter Carcleaning voor de oplossing op uw auto! Ook voor nieuwe auto’s.

Reageren is niet mogelijk