Beste hogedrukreiniger 2020

Wil je je auto op de best mogelijke manier wassen? Dan is een goede hogedrukreiniger (ook wel hogedrukspuit genoemd) onmisbaar! Het maakt het wasproces een stuk eenvoudiger en verbruikt bovendien minder water dan een normale spuit. Met een hogedrukreiniger verwijder je voor het wassen al veel meer vuil dan met een normale tuinslang en in combinatie met een foam lance maak je ook nog eens minder krassen!

Met dit artikel help ik jou om de beste hogedrukreiniger te vinden. Het aanbod is namelijk groot en er zijn grote verschillen in kwaliteit. Ik heb verschillende lijstjes gemaakt, zodat er altijd iets bij zit voor jouw budget en wensen.

Beste koop

De beste koop is een betrouwbare hogedrukreiniger die eigenlijk alle functies heeft, voor een scherpe prijs. De beste koop heeft allerlei handigheidjes die ervoor zorgen dat jij op een gemakkelijke manier je auto kunt wassen. Natuurlijk is deze hogedrukreiniger niet perfect, maar de prijs/kwaliteitsverhouding is bij de beste koop heel goed!

Nilfisk C 125.7-6 Home X-TRA

Beste koop hogedrukreiniger

Nilfisk C 125.7-6 Home X-TRA

De Nilfisk C125 is een hogedrukreiniger met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Deze hogedrukreiniger heeft veel functies die je ook op de duurdere versies vind. Zo heeft deze Nilfisk bijvoorbeeld een hoogwaardige aluminium pomp, die veel langer meegaat dan een kunststof pomp. Net als de andere modellen van Nilfisk, heeft ook deze hogedrukreiniger een garantie van maar liefst 5 jaar! Nilfisk laat zo zien dat ze zelf ook vertrouwen hebben in hun artikelen.

De werkdruk van deze hogedrukreiniger is 125 bar, genoeg druk voor de gemiddelde reinigingsklus. Wil je de hogedrukreiniger vooral voor het wassen van je auto gaan gebruiken? Dan is 125 bar meer dan genoeg. Veel belangrijker dan de werkdruk is de waterdoorvoercapaciteit. Dat zit bij deze Nilfisk wel goed! Met 460 liter per uur heb je genoeg capaciteit om comfortabel je auto of het terras te reinigen. Over terras reinigen gesproken, Nilfisk levert bij deze hogedrukreiniger ook een handige terrasreiniger mee. Met een terrasreiniger wordt het reinigen van de tegels heel eenvoudig. Door de hoge druk zijn je tegels zo schoon! De borstel rondom de terrasreiniger voorkomt het opspatten van vuil.

De hogedrukreiniger zit boordevol handige functies. Door de ingebouwde haspel met 6 meter slang kun je de slang eenvoudig weer opbergen. Daarnaast worden er veel extra accessoires meegeleverd: een terrasreiniger, vuilfrees, schuimpistool en wasborstel. Al met al haal je met deze hogedrukreiniger een heel complete topper in huis!

Conclusie
Ben je op zoek naar een uitstekende hogedrukreiniger met veel waar voor je geld? Dan is deze Nilfisk C125 de beste keus voor jou! Deze hogedrukreiniger is heel compleet met allerlei accessoires en 5 jaar garantie. Door de hoge waterdoorvoercapacaciteit van 460 liter per uur en een werkdruk van 125 bar, heb je altijd genoeg power.
► Bestel direct bij Coolblue
Voordelen
 • 5 jaar garantie!
 • Hoogwaardige aluminium pomp
 • Kwaliteitsproduct dat jaren meegaat
 • Heel compleet met o.a. vuilfrees en terrasreiniger
 • Hoge waterdoorvoercapaciteit van 460 liter per uur
 • 6 meter slang inclusief haspel
Nadelen
 • De kunststof slang is niet zo soepel als een rubberen slang
 • 6 meter slang is net te kort om in 1 keer rond de auto te komen

Beste hogedrukreiniger voor regelmatig gebruik

Ben je van plan om je hogedrukreiniger regelmatig te gebruiken? Dan is het belangrijk dat je een degelijk model kiest. Belangrijke punten zijn het gebruik van een metalen pomp, een gemiddelde of hoge waterdoorvoercapaciteit en een werkdruk van minimaal 130 bar. Ik heb de beste hogedrukreinigers voor je op een rijtje gezet.

Nr. 1: Nilfisk C-PG 135.1-8 PAD X-TRA

Nilfisk C135 Hogedrukreiniger voor regelmatig gebruik

Nilfisk C-PG 135.1-8 PAD X-TRA

Het is geen toeval dat ook de 2e hogedrukreiniger in deze lijst een Nilfisk is. Nilfisk maakt hele goede producten en geeft ook nog eens 5 jaar garantie! De Nilfisk C135 is met 135 bar wat sterker dan de beste koop, die ik hierboven beschreef. Ook deze hogedrukreiniger heeft een aluminium pomp. De waterdoorvoercapaciteit is met 520 liter per uur een stuk hoger en dat is ideaal bij het wassen van de auto of bij andere schoonmaakklussen.

Deze Nilfisk beschikt over 8 meter slang. Hierdoor kun je gemakkelijker rondom de auto komen, toch is hij in vergelijking met de duurdere modellen nog aan de korte kant. Ben je klaar met het wassen van je auto? Dan rol je de slang in een mum van tijd weer op door de handige haspel. De hogedrukreiniger wordt heel compleet geleverd met een terrasreiniger, vulifrees, rioolslang, schuimpistool en wasborstel. Ik raad je wel aan om de wasborstel niet op je auto te gebruiken. Hij is hier weliswaar voor gemaakt, maar hij zal in vergelijking met een goede washmitt meer swirls en krassen maken. De borstel is wel handig voor vel andere klussen, zoals het schoonmaken van de garagedeur.

Door de regelbare waterdruk kun je ook gevoeligere materialen schoonmaken. Je kunt dus zelf kiezen of je volle kracht wil of wat minder! De terrasreiniger in combinatie met de hoge waterdoorvoercapaciteit maakt het reinigingen van je terras heel eenvoudig. Heb je last van een rioolverstopping? Met de meegeleverde rioolslang heb je verstopping zo opgelost!

Conclusie
Ga je regelmatig gebruikmaken van je nieuwe hogedrukreiniger? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een model met wat meer power. De Nilfisk C135 is dan de beste keuze. Hij wordt heel compleet geleverd en hij heeft een hoge waterdoorvoercapaciteit van 520 liter per uur. Door de handige haspel rol je de slang eenvoudig op. Een echte topper, met 5 jaar garantie!
► Bestel direct bij Coolblue
Voordelen
 • 5 jaar garantie!
 • Regelbare waterdruk
 • Hoogwaardige aluminium pomp
 • Kwaliteitsproduct dat jaren meegaat
 • Veel accessoires meegeleverd, zoals een terrasreiniger en rioolslang
 • Hoge waterdoorvoercapaciteit van 520 liter per uur
 • 8 meter slang inclusief haspel
Nadelen
 • De kunststof slang is niet zo soepel als een rubberen slang
 • 8 meter slang is redelijk, maar nog steeds aan de korte kant

Nr. 2: Karcher K4 Premium Full Control HOME

Karcher K4 Premium Full Control HOME

Karcher K4 Premium Full Control HOME

De Karcher K4 is een prima keuze als je van plan bent om je hogedrukreiniger regelmatig te gebruiken. De duurdere Karchers (vanaf de K4-serie) doen niet onder voor de hogedrukreinigers van Nilfisk. Vanaf de K4 maakt Karcher namelijk gebruik van een aluminium pomp i.p.v. een kunststof pomp. De modellen zien er bovendien modern en gelikt uit. Deze Karcher K4 heeft een werkdruk van 130 bar, genoeg om elke reinigingsklus aan te kunnen. De waterdoorvoercapaciteit is bij de K4 helaas wat aan de lage kant, 42o liter per uur is voldoende, maar het houdt niet over. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat deze hogedrukreiniger veel geluid maakt, in tegenstelling tot de duurdere modellen beschikte deze K4 namelijk niet over een inductiemotor.

Een van de dingen die Karcher uitstekend voor elkaar heeft, is de bediening van de waterdruk. De waterdruk kun je namelijk bedienen met knipjes op de spuitlans. Het ziet er niet alleen cool uit, het werkt ook nog eens heel gemakkelijk. De slang is 6 meter lang en kun je gemakkelijk oprollen met behulp van de haspel.

De Karcher K4 wordt in deze uitvoering heel compleet geleverd. Naast een terrasreiniger, vuilfrees en water filter, worden er ook diverse reinigingsmiddelen meegeleverd. Bovendien krijg je maar liefst 5 jaar garantie, als je hem voor eind 2019 koopt (normaal 2 jaar)! Al met al  is dit een heel complete hogedrukreiniger voor een goede prijs.

Conclusie
Ben je op zoek naar een goede hogedrukreiniger met veel functies? Deze Karcher K4 laat je niet in de steek! Met 130 bar werkdruk kan hij elke klus aan. Door de meegeleverde terrasreiniger en diverse reinigingsmiddelen is dit echt een goede aanbieding.
► Bestel direct bij Coolblue
Voordelen
 • Regelbare waterdruk via de spuitlans
 • Hoogwaardige aluminium pomp
 • Inclusief terrasreiniger en vuilfrees
 • Diverse reinigingsmiddelen meegeleverd
 • 5 jaar garantie als je hem in 2019 koopt
 • Automatisch start/stop systeem
 • Haspel voor de slang
Nadelen
 • De kunststof slang is niet zo soepel als een rubberen slang
 • 6 meter slang is aan de korte kant
 • De waterdoorvoercapaciteit is met 420 liter per uur aan de lage kant
 • Hij maakt veel lawaai

Beste hogedrukreiniger voor intensief gebruik

Ben je op zoek naar een hogedrukreiniger voor intensief gebruik? Dan is een wat duurder model beter geschikt. Deze modellen beschikken over een hoge werkdruk en waterdoorvoercapaciteit. In onderstaand overzicht heb ik heb de beste hogedrukreinigers voor je op een rijtje gezet.

Nr. 1: Karcher K7 Premium Full Control Plus Home

Karcher K7 Premium Full Control Plus Home

Karcher K7 Premium Full Control Plus Home

Als je op zoek bent naar een hogedrukreiniger voor zware reinigingsklussen dan is de Karcher K7 de beste keuze. Deze hogedrukreiniger is een echte krachtpatser met een werkdruk van 180 bar. Hierdoor is deze Karcher ook geschikt om bijvoorbeeld een zwembad te reinigen. Gebruik je hem vooral voor het wassen van de auto? Geen probleem, via de spuitlans kun je de werkdruk aanpassen. De K7 is hierdoor een erg veelzijdige hogedrukreiniger. De waterdoorvoercapaciteit is met 600 liter per uur het hoogste in deze lijst, hierdoor worden al je reinigingsklussen nog eenvoudiger.

De Karcher K7 heeft een aluminium pomp en maar liefst 10 meter kunststof slang inclusief haspel. Hierdoor kun je rondom de auto komen, zonder dat je de hogedrukreiniger hoeft te verplaatsen. Deze Karcher wordt bovendien heel compleet geleverd, met terrasreiniger, vuilfrees, waterfilter en diverse reinigingsmiddelen. Het enige nadeel van deze Karcher is het stroomverbruik, hij gebruikt 3000w aan stroom. Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn, maar als je bijvoorbeeld meerdere zware apparaten op 1 groep hebt zitten, is dit wel een punt om rekening mee te houden.

Als je Karcher K7 nog dit jaar (2019) koopt, dan krijg je maar liefst 3 jaar extra garantie. Dit betekent in totaal 5 jaar garantie!

Conclusie
Ben je op zoek naar de beste hogedrukreiniger voor intensief gebruik? De Karcher K7 is een echte krachtpatser met een werkdruk van maximaal 180 bar en een waterdoorvoercapaciteit van 600 liter per uur. Met dit apparaat is geen klus te groot! Als je deze hogedrukreiniger in 2019 koopt, krijg je bovendien 5 jaar garantie.
► Bestel direct bij Coolblue
Voordelen
 • Hoge werkdruk van 180 bar
 • Hoge waterdoorvoercapaciteit van 600 liter
 • Regelbare waterdruk via de spuitlans
 • Hoogwaardige aluminium pomp
 • Inclusief terrasreiniger en vuilfrees
 • Watergekoelde inductiemotor, die langer meegaat
 • Diverse reinigingsmiddelen meegeleverd
 • 5 jaar garantie als je hem in 2019 koopt
 • Automatisch start/stop systeem
 • 10 meter slang met haspel
Nadelen
 • De kunststof slang is niet zo soepel als een rubberen slang
 • Stroomverbruik van 3000W
 • Hoge prijs

Nr. 2: Nilfisk E160.1-10 PAD H X-TRA

Nilfisk E160.1-10 PAD H X-TRA

Nilfisk E160.1-10 PAD H X-TRA

De Nilfisk E160 is een hoogwaardige hogedrukreiniger die geschikt is voor intensief gebruik. De werkdruk is met 160 bar wat lager dan de Karcher K7, en ook de waterdoorvoercapaciteit is met 500 liter per uur lager dan bij de K7. Desondanks is deze hogedrukreiniger nog steeds erg krachtig en geschikt voor zware reinigingsklussen. Ook bij de Nilfisk kun je de waterdruk regelen, dit gaat door het spuitstuk onderaan de lans te draaien. Een iets simpelere oplossing dan bij Karcher, maar het werkt goed en daar gaat het om.

Een groot voordeel van deze Nilfisk is de slang, deze is niet alleen 10 meter lang, maar ook gemaakt van rubber met staalinleg. Hierdoor is de slang een stuk soepeler dan de kunststof varianten die je bij de goedkopere modellen ziet. De slang is door de staalinleg ook een stuk sterker, een lek zal je dan ook niet snel krijgen.

De Nilfisk E160 beschikt over een inductiemotor. Deze motor gaat niet alleen langer mee, maar maakt ook minder lawaai. Hij wordt bovendien heel compleet geleverd met een terrasreiniger, vuilfrees, wasborstel, rioolslang en waterfilter. Nilfisk geeft je 5 jaar garantie op deze hogedrukreiniger.

Conclusie
De Nilfisk E160 is een sterke hogedrukreiniger met een werkdruk van 160 bar en een waterdoorvoercapaciteit van 500 liter per uur. Kies je voor Nilfisk? Dan kies voor je kwaliteit! De machine is gemaakt van hoogwaardige onderdelen en de stillere inductiemotor gaat lang mee. Nilfisk levert er veel accessoires bij, zodat je meteen aan de slag kunt. Gaat hij toch kapot? Dan heb je door de 5 jaar durende garantie geen extra kosten.
► Bestel direct bij Coolblue
Voordelen
 • 10 meter slang van rubber met staalinleg
 • Stillere inductiemotor, die langer meegaat
 • Hoge werkdruk van 160 bar
 • Goede waterdoorvoercapaciteit van 500 liter
 • Regelbare waterdruk
 • Hoogwaardige aluminium pomp
 • Inclusief terrasreiniger, vuilfrees, rioolslang, wasborstel en meer
 • 5 jaar garantie
Nadelen
 • De waterdoorvoercapaciteit is minder groot dan bij de Karcher K7
 • Geen knoppen op de spuitlans voor het bedienen van de waterdruk
 • Hoge prijs

Beste hogedrukreiniger voor professioneel gebruik

De meeste hogedrukreinigers in deze lijst zijn gemaakt voor consumentengebruik. Ben je op zoek naar een model voor professioneel gebruik? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een hogedrukreiniger die daar speciaal voor gemaakt is. Er zit namelijk een groot verschil in de kwaliteit van de gebruikte onderdelen tussen professionele en consumenten hogedrukreinigers. In onderstaand overzicht heb ik de beste hogedrukreinigers voor je op een rijtje gezet.

Nr. 1: Nilfisk MC 2C-140/610 XT

Nilfisk MC 2C Hogedrukreiniger

Nilfisk MC 2C-140/610 XT

De Nilfisk MC 2C hogedrukreiniger is een krachtige hogedrukreiniger die speciaal is ontworpen voor professioneel gebruik. Dit zie je overal in terug, zo beschikt deze Nilfisk bijvoorbeeld over een messing pomp en koppelingen. Het gewicht is met 28,1 kg hoog, maar door de stabiele wielen en de transportgreep kun je deze hogedrukreiniger toch gemakkelijk verplaatsen en meenemen. Aan het hoge gewicht kun je ook zien dat Nilfisk niet bespaard heeft op de onderdelen, alle onderdelen zijn van hoge kwaliteit. De 15(!) meter lange slang is gemaakt van rubber met staalinleg, waardoor hij niet alleen heel soepel is, maar ook enorm sterk. De lange slang heeft veel voordelen, zo kom je gemakkelijk rondom de auto, zonder dat je de hogedrukreiniger moet verplaatsen.

Deze Nilfisk heeft een werkdruk van 140 bar, in eerste instantie lijkt dit niet zo hoog, maar dit is ruim voldoende voor elke reinigingsklus. Bij hogedrukreinigers is de waterdoorvoercapaciteit bovendien veel belangrijker dan de werkdruk. Met 610 liter per uur is dit dik in orde! Bovendien wordt de opgegeven werkdruk bij goedkopere hogedrukreinigers niet gehaald, bij deze Nilfisk kun je er vanuit gaan dat je de opgegeven werkdruk ook daadwerkelijk behaald.

Het stroomverbruik is 2900W, wat ook weer aangeeft dat we hier met een zware jongen te maken hebben. Toch kun je deze hogedrukreiniger gewoon op een normaal stroomnetwerk gebruiken. Je moet er alleen op letten dat je geen andere zware apparaten op dezelfde groep gebruikt. Uniek aan deze Nilfisk is dat je reinigingsmiddelen kunt toevoegen door middel van een afneembare tank, bij de goedkopere hogedrukreinigers van Nilfisk zie je deze functie niet terug.

Bij deze Nilfisk krijg je 5 jaar garantie. Het is jammer dat er geen accessoires zoals een terrasreiniger worden meegeleverd. Maar samen met de prijs zijn dit eigenlijk de enige nadelen.

Conclusie
Deze Nilfisk MC 2C is een absolute topper en de beste keus als je op zoek bent naar ene hogedrukreiniger voor professioneel gebruik. Met onderdelen van hoge kwaliteit en 5 jaar garantie laat deze hogedrukreiniger je nooit in de steek. Door de hoge waterdoorvoercapaciteit van 610 liter en de 15 meter lange slang werk je heel comfortabel. Als je de hoge prijs geen probleem vindt, zou ik zeker voor deze Nilfisk gaan!
► Bestel direct bij Coolblue
Voordelen
 • 15 meter soepele slang(!) van rubber
 • Stillere inductiemotor, die langer meegaat
 • Hele hoge waterdoorvoercapaciteit van 610 liter
 • Werkdruk van 14o bar
 • Reinigingsmiddelen voeg je toe d.m.v. de afneembare tank
 • Regelbare waterdruk
 • Hoogwaardige messing pomp
 • 5 jaar garantie
Nadelen
 • Hoog gewicht van 28,1 kg
 • Geen extra accessoires meegeleverd
 • Hoge prijs

Nr. 2: Kränzle K 1050 TST

Kränzle K 1050 TST Hogedrukreiniger

Kränzle K 1050 TST

Als je op zoek bent naar een professionele hogedrukreiniger kom je al snel bij een Kränzle terecht. Dit van oorsprong Duitse merk, maakt producten van hoge kwaliteit. Alleen al aan het gewicht van deze hogedrukreiniger kun je zien dat Kränzle hoogwaardige onderdelen gebruikt. De K 1050 TST weegt namelijk 24 kg. Ondanks het hoge gewicht, is deze hogedrukreiniger gemakkelijk te verplaatsen door de wieltjes. Deze hogedrukreiniger beschikt over een messing pomp, die nog sterker is dan een aluminium pomp. Ook de koppelingen zijn van messing. Elk onderdeel is van de hoogst mogelijke kwaliteit. Neem alleen al de manometer (drukmeter), die is gemaakt van edelstaal. En de spuitlans? Van duurzaam RVS!

Door de 12 meter lange slang, inclusief haspel, kom je gemakkelijk rond de auto. De slang is van rubber, waardoor hij soepeler en sterker is dan de kunststof slangen die door oa. Karcher gebruikt worden. De werkdruk is met 130 bar niet bijzonder hoog, maar mijn advies is om je niet blind te staren op deze getallen. 130 bar is namelijk ruim voldoende voor alle reinigingsklussen. Bovendien kun je er bij Kränzle vanuit gaan dat hij de opgegeven werkdruk ook echt haalt. Bij de goedkopere merken is dit lang niet altijd het geval. De waterdoorvoercapaciteit van deze hogedrukreiniger is 450 liter per uur. Ruim voldoende om het vuil weg te spuiten.

Opvallend aan deze hogedrukreiniger is het feit dat je hem liggend gebruikt. Dit lijkt in eerste instantie misschien vreemd, maar het voorkomt dat de machine omvalt en hierdoor misschien beschadigd raakt. Een slimme oplossing van Kränzle dus! Zitten er dan helemaal geen nadelen aan deze hogedrukreiniger? Ik denk van wel. Ondanks de hoge prijs krijg je er namelijk geen terrasreiniger bij, die moet je nog apart bestellen. Een terrasreiniger is eigenlijk onmisbaar als je van plan bent om je terras schoon te maken. Wil je de hogedrukreiniger vooral voor het wassen van de auto gaan gebruiken? Dan heb je met deze Kränzle gewoon een super goede hogedrukreiniger te pakken die jaren meegaat.

Conclusie
Kränzle is een merk waarbij kwaliteit centraal staat. Elk onderdeel van deze hogedrukreiniger is van de hoogste mogelijke kwaliteit. Door de 12 meter lange slang kom je gemakkelijk rondom de auto. Jammer dat Kränzle geen accessoires, zoals een terrasreiniger meelevert. Voor deze prijs had dat wel gemogen. Desondanks, als je op zoek bent naar een oerdegelijke hogedrukreiniger, kun je niet om deze Kränzle heen!
► Bestel direct bij Coolblue
Voordelen
 • Echt kwaliteitsproduct met onderdelen van messing, edelstaal en RVS
 • 12 meter soepele slang(!) van rubber
 • Stillere inductiemotor, die langer meegaat
 • Goede waterdoorvoercapaciteit van 450 liter
 • Regelbare waterdruk
 • Hoogwaardige messing pomp
Nadelen
 • 2 jaar garantie i.p.v. 5 jaar bij Nilfisk
 • Werkdruk slechts gemiddeld
 • Geen extra accessoires meegeleverd
 • Hoge prijs

Beste hogedrukreiniger voor af en toe gebruik

Ga je maar af en toe gebruik maken van je hogedrukreiniger? Dan heb je geen geavanceerde functies nodig. Een simpel model volstaat. Het is wel belangrijk om te kiezen voor een kwalitatieve hogedrukreiniger met metalen pomp. In onderstaand overzicht heb ik de beste modellen voor je op een rijtje gezet.

Nr. 1: Eurom Force 2000 Plus

Eurom Force 2000 hogedrukreiniger

Eurom Force 2000 Plus

De hogedrukreinigers van Eurom zijn heel scherp geprijsd en hebben desondanks toch goede specificaties. Zo heeft deze Eurom bijvoorbeeld een metalen pomp en een slang van 8 meter inclusief haspel. Dit zijn opties die je normaal eigenlijk alleen bij de duurdere modellen. De prijs/kwaliteitsverhouding is dan ook erg goed!

Deze hogedrukreiniger heeft een uitstekende werkdruk van 150 bar. In de praktijk zul je dit bij de goedkope modellen echter niet halen. Desondanks heb je meer dan voldoende werkdruk. De waterdoorvoercapaciteit is met 400 liter per uur aan de lage kant. Je merkt dit vooral doordat je het vuil minder makkelijk wegspuit, je mist dan net de hoeveelheid water om het vuil goed weg te spoelen. Als je de hogedrukreiniger af en toe gebruikt hoeft dit overigens geen probleem te zijn, je bent dan gewoon wat langer bezig om bijvoorbeeld je terras of auto schoon te maken. Als je dit belangrijk vindt, dan is de tweede hogedrukreiniger in deze lijst een beter optie. De Nilfisk C120 heeft namelijk een waterdoorvoercapaciteit van 440 liter per uur.

Ondanks de lage prijs levert Eurom ook nog een terrasreiniger mee. Een terrasreiniger is eigenlijk onmisbaar als je je terras een grote opknapbeurt wil geven. Het vuil spat minder weg en je krijgt de tegels veel gemakkelijker schoon. Door het relatief lage gewicht (10,1 kg) kun je deze Eurom hogedrukreiniger gemakkelijk verplaatsen. Bovendien zitten er wieltjes onder, zodat je niet hoeft te tillen. Ook de garantie is prima voor elkaar. Op deze Eurom krijg je namelijk 2 jaar garantie.

Voor deze prijs kun je geen perfecte hogedrukreiniger zonder nadelen verwachten, toch is het een prima koop! Eén van de nadelen is de korte lengte van de lans en de terrasreiniger. Als je wat langer bent loop je al gauw iets krom. Bij langdurig gebruik werkt dat niet fijn. Daarnaast maakt deze hogedrukreiniger behoorlijk wat lawaai.

Conclusie
Kortom, ben je op zoek naar een goede hogedrukreiniger en vind je niet erg dat hij een paar minpunten heeft? Dan is deze Eurom een prima keuze! Hij heeft veel opties die je normaal op de duurdere modellen ziet en je krijgt er ook nog een handige terrasreiniger bij. Bovendien heb je gewoon 2 jaar garantie, zodat je niet bang hoeft te zijn dat hij snel stuk gaat.
► Bestel direct bij Coolblue
Voordelen
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • 8 meter slang inclusief haspel
 • Metalen pomp(!)
 • Meegeleverde terrasreiniger
 • Lage prijs
Nadelen
 • Waterdoorvoercapaciteit slechts 400 liter per uur
 • Werkdruk valt in de praktijk lager uit
 • Geen regelbare waterdruk
 • Korte lansen
 • Kunststof slang

Nr. 2: Nilfisk C 120.7-6 PCAD

Nilfisk C 120.7-6 PCAD

Nilfisk C 120.7-6 PCAD

De nummer 2 in deze lijst is de Nilfisk C120. Deze eenvoudige hogedrukreiniger is net als de andere Nilfisk toestellen van hoge kwaliteit en heeft een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De werkdruk is met 120 bar iets onder het gemiddelde, maar genoeg voor de meeste reinigingsklussen. Hiertegenover staat een prima waterdoorvoercapaciteit van 440 liter per uur. Hierdoor spoel je het vuil gemakkelijker weg. Ook op de goedkopere hogedrukreinigers geeft Nilfisk gewoon 5 jaar garantie, je hoeft je dus geen zorgen te maken over hoge reparatiekosten.

De slang is met 6 meter wat aan de korte kant, ook beschikt deze Nilfisk niet over een haspel om de slang eenvoudig op te rollen. Aan de andere kant heeft deze Nilfisk wel een regelbare waterdruk, wat vrij uniek is in deze prijsklasse. Ook wordt hij heel compleet geleverd, je krijgt een terrasreiniger, vuilfrees, rioolslang, wasborstel en waterfilter! Dit bespaart je achteraf veel kosten, want losse accessoires zijn vaak vrij duur.

Ondanks de lage prijs heeft Nilfisk niet bezuinigd op de kwaliteit, zo beschikt de C120 bijvoorbeeld gewoon over een aluminium pomp, die langer meegaat dan een kunststof pomp. Het automatische start/stop systeem voorkomt daarnaast dat de motor overbelast wordt. Door het lage gewicht van 6kg en de wieltjes kun je deze hogedrukreiniger gemakkelijk verplaatsen en in de schuur opbergen.

Conclusie
Nilfisk heeft met de C120 een betaalbare topper neergezet. Deze hogedrukreiniger is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een model voor af en toe gebruik. Kwalitatief doet hij nauwelijks onder voor de iets duurdere modellen. Bovendien krijg ook op de C120 gewoon 5 jaar garantie. Bovendien wordt hij heel compleet geleverd met een terrasreiniger, rioolslang, wasborstel en meer.
► Bestel direct bij Coolblue
Voordelen
 • Heel compleet, met terrasreiniger, rioolslang, wasborstel en meer
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Waterdoorvoercapaciteit van 440 liter per uur
 • 5 jaar garantie
 • Metalen pomp(!)
 • Regelbare waterdruk
 • Lage prijs
Nadelen
 • 6 meter slang is aan de korte kant
 • Geen haspel voor de slang
 • De kunststof slang is minder soepel dan een slang van rubber
 • Werkdruk slechts 120 bar

Koopgids

Ben je op zoek naar een betrouwbare hogedrukreiniger, maar heb je door het grote assortiment geen idee welke je moet kiezen? In deze koopgids zet ik de belangrijkste punten waar je op moet letten op een rijtje. Als detailer heb ik veel met hogedrukreinigers gewerkt, ik weet dus precies waar je op moet letten!

Werkdruk

Veel mensen focussen bij het oriënteren heel erg op de werkdruk. De werkdruk wordt uitgedrukt in het ‘aantal bar’ dat een hogedrukreiniger heeft. De werkdruk geeft aan met hoeveel kracht het water uit de lans komt. Toch is dit veel minder belangrijk dan bijvoorbeeld de waterdoorvoercapaciteit. Maar maakt het dan helemaal niets uit? Dat is ook weer niet zo. Over het algemeen werkt het fijner om een hogedrukreiniger te nemen met minimaal 120 bar druk. Zo heb je altijd genoeg kracht voor de gemiddelde reinigingsklus.

Wil je de hogedrukreiniger voor zware reinigingsklussen gaan gebruiken, zoals het reinigen van een zwembad? Dan raad ik je wel aan om te kiezen voor een zwaarder exemplaar. Je kunt dan het beste een hogedrukreiniger nemen met een werkdruk van minimaal 140 bar.

Op internet lees ik regelmatig verhalen dat je voor het wassen van een auto een hogedrukreiniger moet nemen met een lage werkdruk, omdat je anders de lak zou beschadigen of zelfs eraf zou spuiten. Dit is maar half waar! Zo werk ik zelf bijvoorbeeld met een Nilfisk met 145 bar werkdruk, zonder problemen. Als er al schade ontstaat, gebeurt dit eigenlijk altijd door de gebruiker zelf. Zo moet je bijvoorbeeld nooit de vuilfrees gebruiken op een auto. Gebruik altijd de normale lans. Daarnaast is het belangrijk om voldoende afstand tot de lak te houden. Zelf houd ik altijd een afstand aan van minimaal 20 tot 30 centimeter. Als je deze dingen in je achterhoofd houdt, dan kun je zelfs een hogedrukreiniger van 180 bar prima voor je auto gebruiken.

Waterdoorvoercapaciteit

De waterdoorvoercapaciteit of het waterdebiet is een belangrijke eigenschap om naar te kijken. Bij een lage doorvoercapaciteit spuit je het vuil namelijk vooral in het rond, in plaats van dat je het echt wegspuit. Dit merk je bijvoorbeeld bij de Karcher K2. Bij deze hogedrukreiniger moet je de de lans op korte afstand van het voorwerp houden, om het schoon te krijgen. Om comfortabel te werken is het belangrijk dat je kiest voor een model met voldoende capaciteit. Ik raad je aan om een hogedrukreiniger te kiezen met een waterdoorvoercapaciteit van minimaal 400 liter per uur.

Voor het wassen van de auto is 440 – 610 liter per uur het meest ideaal. Zo kun je meer afstand houden tot de auto lak en toch het vuil goed wegspuiten.

Materiaal van de pomp

Het materiaal van de pomp is heel belangrijk voor de levensduur van de hogedrukreiniger. Goedkopere hogedrukreinigers hebben vaak een kunststof pomp, die sneller kapot gaat. Zeker in de winter, als het vriest gaat een kunststof pomp snel kapot. De Karcher K2 en K3 maken bijvoorbeeld gebruik van een kunststof pomp. Daarom heb ik deze hogedrukreinigers ook niet opgenomen in dit overzicht. Een hogedrukreiniger met aluminium of messing pomp gaat veel langer mee en is hierdoor een betere keuze!

Heb je geen idee of de hogedrukreiniger die je wil kopen een metalen pomp heeft? Vaak is dit aangegeven in de specificaties. Staat er niets over in? Dan zou ik hem laten staan en opzoek gaan naar een ander model. Met de hogedrukreinigers op deze pagina zit je altijd goed! Alle genoemde modellen hebben een aluminium pomp, en sommige (duurdere) modellen hebben zelfs een messing pomp!

Materiaal en lengte hogedrukslang

De lengte en het materiaal van de hogedrukslang bepalen voor een groot gedeelte het gebruiksgemak van een hogedrukreiniger. Bij de goedkopere hogedrukreinigers is de slang vaak van kunststof gemaakt. De duurdere modellen van o.a. Nilfisk en Kränzle hebben een rubberen slang met staalinleg. Deze slang is niet alleen een stuk soepeler, maar ook een stuk sterker. Als je veel met de hogedrukreiniger gaat werken raad ik je daarom aan om een model met rubberen slang te nemen.

Ook de lengte van de slang is heel belangrijk. Als je de hogedrukreiniger voor het wassen van je auto wil gaan gebruiken, dan is het wel zo makkelijk als je niet steeds de hogedrukreiniger hoeft te verplaatsen. Heb je een kleine auto? Dan kom je met een hogedrukslang van 6 meter nog net weg. Als je echt comfortabel wil werken dan kun je het beste voor een slang van 10 meter of meer kiezen.

Meegeleverde accessoires

Het laatste punt in deze koopgids gaat over de meegeleverde accessoires. De meeste fabrikanten brengen hun modellen namelijk in meerdere varianten uit, bij de ene variant krijg je meer accessoires dan bij de andere. Achteraf accessoires erbij kopen is vaak veel duurder dan wanneer ze meegeleverd worden. Bepaal dus goed van te voren welke accessoires je denk te gaan gebruiken. Must haves zijn een terrasreiniger en vuilfrees. Met een terrasreiniger maak je de tegels efficiënter schoon en de vuilfrees helpt je om ook hardnekkige vervuiling te verwijderen.

Een ander handig accessoire is de rioolslang. Met de rioolslang los je een verstopping snel op. Deze flexibele slang van vaak 15 meter duw je door de pijp heen, tot vlakbij de verstopping. Vervolgens spuit je de verstopping weg met de hogedrukreiniger. Als je dit accessoire wilt gebruiken, is het wel belangrijk dat je een hogedrukreiniger koopt met voldoende werkdruk (>140 bar) en voldoende waterdoorvoercapaciteit (>440 liter per uur). Anders mis je misschien net de kracht om de pijp te ontstoppen.

Conclusie

Ik hoop dat je na het lezen van alle informatie een goede hogedrukreiniger hebt kunnen vinden. Heb je nog vragen? laat dan een reactie achter onder dit artikel. Ik help je graag bij de zoektocht naar de beste hogedrukreiniger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *